"Andy (House) heeft helemaal gelijk als hij zegt dat we geen aankondigingen doen op de E3", aldus Hirai. "Ik heb altijd gezegd dat de PS3 een tienjarige levenscyclus heeft en er is absoluut geen reden om daarvan af te stappen." De uitspraken van Hirai sluiten niet definitief uit dat de PS4 op de E3 wordt aangekondigd; Sony heeft vaker uitspraken gedaan die achteraf onjuist bleken, om geruchten de kop in te drukken.

Dat de PS3 een tienjarige levenscyclus krijgt, hoeft bovendien niet te betekenen dat er nog geen opvolger wordt aangekondigd, zo blijkt uit een vergelijking met de PlayStation 2. Die spelcomputer, gelanceerd in 2000, wordt nog steeds verkocht terwijl de PS3 reeds vijf jaar na de lancering van de PS2 werd onthuld en een jaar later werd gelanceerd. Als de PS4 op de E3 wordt aangekondigd, zou dat zes jaar na de lancering van de PS3 zijn.

Geruchten

Volgens verschillende geruchten zullen zowel Sony als Microsoft een nieuwe spelcomputer aankondigen op de E3-beurs. Kenners denken dat als Microsoft met een nieuwe spelcomputer komt, Sony niet zal willen achterblijven. Het bedrijf heeft namelijk veel marktaandeel moeten inleveren omdat de Xbox 360 eerder uitkwam dan de PlayStation 3.