Treyarch, die als een lange tijd werd gezien als het ‘B-team’ voor de Call Of Duty-games achter de makers van de serie, Infinity Ward, krijgt volgens Bobby Kotick niet wat het verdient als het gaat om de rol die ze hebben gespeeld in de First Person Shooter van Activision.

De baas van Activision gaf meteen zijn statement over de uitspraak dat Treyarch het ‘B-team’ achter de Call Of Duty-serie zou zijn. “Het is een oneerlijk beeld dat geschetst wordt van Treyarch”, liet Kotick weten. “Je weet dat het niet echt een objectieve kijk op de situatie is. Treyarch heeft de bestaande multiplayer van Modern Warfare 2 significant uitgebouwd, maar ze hebben de credits er niet echt voor gekregen”.

Voor Bobby Kotick is Treyarch momenteel de grote favoriet na de succesvolle lancering die alle records brak. Met de huidige rol van Infinity Ward in de serie, is Treyarch alleen maar belangrijker geworden voor uitgever Activision. Overigens is het duidelijk dat Activision nog steeds grote plannen met ontwikkelaar Infinity Ward heeft.

"Er zijn tientallen getalenteerde mensen werkzaam bij Infinity Ward: ze hebben een goeie cultuur, het zijn goede individuele denkers en ze hebben een ongelofelijk technische basis, maar helaas gaan zij ten koste van het slechte gedrag van een aantal binnen het bedrijf", voegde Kotick toe.