Hackers laten Linux draaien op Nintendo Switch | Gamer.nl

Hackers laten Linux draaien op Nintendo Switch | Gamer.nl

De hackersgroep Fail0verflow is er in geslaagd om Linux te installeren op Nintendo Switch. Dat laten de hackers weten via een video op hun Twitter-pagina.

In de video van Fail0verflow is te zien hoe de basisfuncties van Linux werken op de Switch. Zo laten ze zien hoe er genavigeerd wordt via de webbrowser Chromium naar de Twitter-pagina van de hackers en hoe het besturing ysteem op aanrakingen op het Switch-scherm reageert.

Fail0verflow is al een langere tijd bezig met het draaien van bepaalde programma’s op het systeem van Switch. Met behulp van een zogenaamde ‘bootrom bug’ wordt het systeem geëxploiteerd, dit betekent dat de kwetsbaarheid van de Switch zich in de hardware van het systeem bevindt en dat Nintendo de lek niet kan dichten met een eventuele software-update. In een Tweet laat Fail0verflow ook weten dat “alle Switch-consoles die nu op de markt zijn niet gepatcht kunnen worden en dat er geen modchip nodig is om het te gebruiken.”

Naast het spelen van illegale exemplaren van games worden consoles ook gehackt om andere software als emulators en fangames te kunnen draaien.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou