Hackers krijgen Linux werkend op PlayStation 4 | Gamer.nl

Hackers krijgen Linux werkend op PlayStation 4 | Gamer.nl

De hackersgroep Fail0verflow heeft het besturingssysteem Linux werkend gekregen op een PlayStation 4. style="background-color: initial;">Dat maakte de groep bekend tijdens de Chaos Communication Congress. </span></p>

Door Linux te installeren, slaagden de hackers er in om tijdens de demonstratie een Pokémon-spel op de spelcomputer te spelen. De console kan hierdoor ook als desktopcomputer worden gebruikt.

Het is normaliter niet mogelijk om een ander besturing ysteem op de PlayStation 4 te zetten. De hackers slaagden hier alsnog in door een kwetsbaarheid in het systeem te gebruiken.

De kwetsbaarheid gebruikt door de hackers is inmiddels al door Sony verwijderd. Het is daarom alleen mogelijk om Linux te installeren op een PlayStation 4 met software-versie 1.76 of lager.

Op het moment is de Linux-installatie alleen gedemonstreerd. Instructies om hetzelfde te doen op een PlayStation 4 zijn nog niet gepubliceerd. De PlayStation 3 bood de mogelijkheid om Linux via een officiële route te installeren, maar Sony verwijderde deze functie op een later moment uit het systeem.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou