"Hoewel de twee systemen gescheiden zijn en onafhankelijk opereren, is er een zekere overlap wat betreft architectuur omdat beide opereren onder de paraplu van Sony", laat een woordvoerder weten. "De inbraken zijn vergelijkbaar. Dit is géén tweede aanval; nieuwe informatie is ontdekt tijdens ons onderzoek na de inbraak in april."

Sony's servers werden rond 17 april slachtoffer van een hackaanval. Op 20 april werden daarom het PlayStation Network en de Qriocity-diensten offline gehaald en werd er een onderzoek gestart. De persoonlijke gegevens van 77 miljoen PSN-gebruikers zouden zijn ontvreemd tijdens de hackaanval.  Het PlayStation Network en Qriocity-diensten zullen in de loop van deze week weer deels beschikbaar worden gemaakt. 

Maandag 2 mei werden ook de diensten van Sony Online Entertainment, waaronder de servers van EverQuest en DC Universe Online, offline gehaald, nadat werd ontdekt dat hackers ook in deze systemen hebben ingebroken. Hierbij zijn de bankgegevens van 10.700 Europeanen en de creditcardgegevens van 12.700 gamers buiten Amerika ontvreemd. Wanneer Sony Online Entertainment de diensten weer voortzet, is nog niet duidelijk.