RedOctane heeft vandaag aangekondigd dat de hit-game Guitar Hero vanaf april ook in Europa beschikbaar zal zijn. Guitar Hero verscheen eind vorig jaar in de VS en kon daar rekenen op diverse awards en nominaties in categoriën als 'Beste Game' en 'Beste Soundtrack'.

De kracht van Guitar Hero zit hem dan ook in de unieke controller: een gitaar gemodelleerd naar een klassieke Gibson SG. De snaren hebben weliswaar plaatsgemaakt voor een roller en een aantal knoppen, maar je kunt je op de gitaar net zo uitleven als op een echte gitaar. Bonuspunten kunnen worden behaald door de gitaar vertikaal vast te houden, waarbij je het zeker niet moet laten om even door de knieën te gaan en je haar los te gooien.

Guitar Hero kent een uitgebreide soundtrack met dertig nummers, zowel klassiekers als wat meer recente rockhits zijn van de partij:Ace Of Spades

Bark at the Moon

Cochise

Cowboys from Hell

Crossroads

Fat Lip

Frankenstein

Godzilla

Heart Full of Black

Hey You

Higher Ground

I Love Rock 'n' Roll

I Wanna Be Sedated

Infected

Iron Man

Killer Queen

More than a Feeling

No One Knows

Sharp Dressed Man

Smoke on the Water

Spanish Castle Magic

Stellar

Symphony of Destruction

Take It Off

Take Me Out

Texas Flood

Thunderkiss '65

Unsung

You've Got Another Thing Comin'

Ziggy StardustEen exacte releasedatum voor de verschillende Europese territoria is nog niet bekend, hierover wordt binnenkort uitsluitsel verwacht. Eén ding is zeker: wil je een exemplaar van het spel bemachtigen, dan zul je wel enige moeite moeten doen want de voorraad zal, net als in de VS, schaars zijn. Het product kent overiges ook een aardig prijskaartje. In Engeland zul je er 50 pond voor moeten neerleggen, wat waarschijnlijk neerkomt op een prijs van rond de 80 euro.