Wie Guitar Hero III: Legends of Rock voor de Wii koopt, weet daarbij dat hij misschien iets mindere graphics krijgt, maar zal desalniettemin extreem veel fun beleven aan het audio-aspect van de game, want daar gaat het natuurlijk om.

Jammer genoeg laat de Wii-versie het op dit vlak ook op verrassende wijze afweten. Om onverklaarbare redenen blijkt dat deze versie slechts mono-geluid afspeelt en dus geen surround sound en zelfs geen stereo. De andere versies van Guitar Hero III hebben dit wél gewoon en het erge is dat er op de doos van de Wii-versie gewoon staat dat de game stereo en Dolby Pro Logic II ondersteunt, maar dit niet het geval blijkt te zijn. Dit riekt enigszins naar misleidende informatie. Uiteindelijk kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld alleen maar uit je centrale tv-speaker (als je die hebt) geluid hoort en dat je qua geluidskwalitieit minder af bent met deze Wii-versie dan met de andere versies.

Op fora hebben diverse gamers erover geklaagd en Activision heeft verklaard dat ze de zaak onderzoeken, maar de uitgever heeft ook gezegd dat het tijdframe voor een eventuele reactie/oplossing onbekend is. Dus als je zeker weten minstens stereo geluid wilt voor Guitar Hero III: Legends of Rock, ga dan niet voor de Wii-versie.