Terwijl iedereen lekker aan het rocken is met Guitar Hero II en er hier en daar wat nieuws over Rock Band naar voren komt, zou je haast vergeten dat er ook nog een Guitar Hero III aankomt! Guitar Hero III zal voor alle next-gen consoles uitkomen, evenals voor de PlayStation 2.

Vandaag werden de eerste details van het derde deel uit de gitaarserie door Activision bekend gemaakt. In Guitar Hero III zullen nieuwe speelmodi (waaronder een online multiplayer mode) zitten, draadloze gitaarcontrollers voor alle platformen, downloadable content (onduidelijk of dit voor alle platformen geldt), en liedjes van onder andere de Rolling Stones, Muse, Heart en de Beastie Boys.

Dankzij betere deals met platenlabels zullen er meer artiesten vertegenwoordigd zijn in het spel. Verder zijn er een zevental nummers bekend, die in hun originele vorm in het spel zitten, het gaat hier om: Paint It Black van de Rolling Stones, Cherub Rock van Smashing Pumpkins, Sabotage van de Beastie Boys, The Metal van Tenacious D, My Name is Jonas van Weezer, Knights of Cydonia van Muse en Cult of Personality van Living Colour.

Verder maakte Activision vier nummers bekend die als "as made famous by"-cover in Guitar Hero III zullen verschijnen: Rock And Roll All Nite van Kiss, School's Out van Alice Cooper, Slow Ride van Fog Hat en Barracuda van Heart.

De draadloze gitaren zullen verwijderbare faceplates hebben, die zelf op te leuken zijn. Ook zullen de kleuren van de knoppen gerestyled worden. De gitaar van de PS3, Xbox 360 en Wii is gebaseerd op de legendarische Gibson Les Paul, onder andere gebruikt door Slash en Jimmy Page. De PlayStation 2-bezitters zullen gebruik maken van een gitaar gebaseerd op de Kramer.

Alle speelmodi van de vorige delen zullen erin zitten, maar ook nieuwe elementen. Er zal een nieuwe multiplayer battle mode inzitten, evenals een online multiplayer. Het is echter niet duidelijk of de online mode tegen elkaar is of een coöp-vorm. Het meest verrassende is echter dat er daadwerkelijke eindbaas 'gevechten' zullen zijn. Het lange wachten kan beginnen.