Guitar Hero-franchise en True Crime: Hong Kong geannuleerd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Guitar Hero-reeks, waarin spelers met gitaren, drumstellen en microfoons bekende rock- en popmuziek naspelen, is geannuleerd vanwege een constante daling van verkoop van muziekgames, aldus Activision. "We stoppen met Activision Publishing's Guitar Hero-unit en stoppen met de ontwikkeling van de Guitar Hero-game voor 2011", aldus de uitgever. Hetzelfde geldt voor de DJ Hero-serie.

De uitgever stopt ook met de ontwikkeling van True Crime: Hong Kong. "Deze besli ingen zijn gebaseerd op onze wens om ons te richten op de grote kansen die we nu hebben om 's wereld beste interactieve entertainmentervaringen te maken", laat Activision weten. Het is niet bekend of er ontslagen zijn gevallen bij True Crime-ontwikkelaar United Front. Verder liet Activision ook weten in 2011 geen Tony Hawk-game uit te brengen. Activision Blizzard zal zich nu op drie series richten: Call of Duty, Starcraft en World of Warcraft.

Eerder vandaag liet BioWare-ontwikkelaar Manveer Heir via Twitter weten dat er ontslagen waren gevallen binnen de studio. "Ugh, jammer om te horen over de ontslagen bij Vicarious Visions nadat Guitar Hero geannuleerd is. Rottig. Het lijkt er op dat Freestyle (DJ Hero) ook klappen heeft gekregen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou