Met Guitar Hero III in het verschiet mogen de muziekliefhebbers met een console in huis niet klagen. Maar wat nou gedaan als je enkel een handheld ter beschikking hebt? Wel, Red Octane en Harmonix  zullen voor de oplossing zorgen in de vorm van Guitar Hero DS, een draagbare versie van het populaire partygame. De enige vraag is: hoe gaan we het spel bedienen, het lijkt immers nogal onhandig om een lifesize gitaar op de DS aan te sluiten, toch?

Charles Huang, de mede-oprichter van RedOctane, is er echter zeker van dat het allemaal in orde zal komen met Guitar Hero DS. Volgens hem zouden RedOctane en Nintendo op dit moment aan het praten zijn over de mogelijkheden die er allemaal voor handen zijn. DS-bezitters zullen zowiezo met Guitar Hero, net zoals dat op consoles zo is, te maken krijgen met een unieke game, aldus Huang.

De man wist echter geen precieze voorbeelden te geven hoe de besturing van de game zal verlopen, hij wil alleen kwijt dat het spelen van Guitar Hero DS gewoon lekker moet aanvoelen. Verder is hij ook van mening dat de Guitar Hero-ervaring op de DS betaalbaar moet blijven én dat spelers het spel moeten kunnen spelen in de omgeving waar ze normaal gesproken altijd handheldgames spelen. Ten slotte liet Huang nog weten dat RedOctane onderzoekt op welke manier ze externe apparaten op de DS kunnen aansluiten. Lekker vaag dus, hopelijk mogen we jullie snel wat concrete informatie voorschotelen.

Wie weet krijgen we een mini-versie van deze gitaar voor de DS te zien