Guillermo del Toro wil geen games meer maken | Gamer.nl

Guillermo del Toro wil geen games meer maken | Gamer.nl

Filmregisseur Guillermo del Toro is niet van plan om nog een game te gaan maken. Hij grapt dat hij ongeluk brengt: zijn eerdere pogingen om een game te maken zijn geflopt of nooit van de grond gekomen. Del Toro maakte het nieuws bekend in een interview met ShackNews.

"Ik ben de albatros van videogames. Ik ging in zee met THQ en THQ ging failliet. Ik ga samenwerken met [Hideo] Kojima en Kojima verlaat Konami. Om niemands leven meer kapot te maken, heb ik besloten om geen videogames meer te maken. Als ik het nog een keer probeer, ontploft vast iemands huis", grapt Del Toro.

Del Toro zou samen met Metal Gear Solid-maker Hideo Kojima horrorgame Silent Hills maken. Een demo genaamd P.T. verscheen eind 2014 op de PlayStation 4. Uitgever Konami annuleerde de horrorgame in april, waarna de demo uit de PlayStation Store verdween.

Samenwerking met Kojima
Eind juli zei Del Toro dat hij een toekomstige samenwerking met Kojima nog steeds zag zitten. "We zijn nog steeds vrienden en werken er aan om samen iets te doen, maar dat wordt niet Silent Hills."

Guillermo del Toro is bekend van films als Hellboy, Pan's Labyrinth en Pacific Rim. Voor hij met Kojima aan Silent Hills werkte, maakte hij voor Saints Row-maker Volition aan horrorspel Insane. Nog eerder werkte hij mee aan het onuitgebrachte spel Sundown.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou