Guillermo Del Toro, de Mexiaanse filmregisseur bekend van onder andere Pan's Labyrinth, liet laatst in een interview weten graag een verfilming van de Halo-games op de markt te zien. "Het zou prachtig zijn en als er iets is in mijn leven waar ik graag aan had meegewerkt, dan was het die film. Het is zo'n krachtige ervaring."

Del Toro werd een paar jaar geleden benaderd door Peter Jackson, die het project voor de Halo verfilming overziet. Echter, het tweetal kwam er niet uit en vervolgens zou Neill Blomkamp de regie voor zijn rekening nemen. Blomkamp is vooral bekend door zijn animatiewerk voor televisieseries als Smallville en Stargate SG1. Intussen claimt hij dat de film afgeblazen is, maar Peter Jackson weerlegt dit.

"Mensen praten over Halo en zeggen wel eens 'het is gewoon Aliens of doet dit of dat na', maar dat denk ik niet", vertelde Del Toro. "De verschillende oogpunten in het spel zijn veel epischer en complexer. Het gaat niet alleen maar over grunts in de ruimte. Het is veel meer dan dat. Het is heel episch. Halo zorgt voor zoveel geld, het is onvermijdelijk dat de film er aan komt. Het lijkt me zo geweldig dat ik het sowieso wil zien. Als Neill Blomkamp en Peter Jackson het doen, zou ik bijna net zo blij zijn als wanneer ik het zou doen. Misschien geniet ik er op deze manier nog wel meer van." Del Toro is op dit moment bezig met Hellboy 2.