"We werken samen, ja. Hopelijk kunnen we alles kortsluiten in de aankomende dagen en het officieel aankondigen. We hebben het dan wel over echt grote titels, met gigantische werelden en heel ver liggende deadlines", aldus Toro.

Vreemde horror

"Samen met THQ hebben we besloten om voor ongeveer drie jaar aan ontwikkeltijd te gaan. Meer details volgen binnenkort, maar we maken er echt serieus werk van. Verwacht de eerste titel op zijn vroegst rond 2013. Het is een horrorgame, maar wel heel anders dan je gewend bent. Het is geen typische survival-horror. Het is een behoorlijk vreemde, absurde mix. Denk aan de stijl van de schrijver Lovecraft, laten we het daar maar op houden", vervolgt hij.

Eerder had Del Toro al aangegeven in gesprek te zijn met een groot bedrijf voor het ontwikkelen van een aantal games. Toen kon hij echter nog niet zeggen om welk bedrijf het ging, omdat hij daarvoor naar eigen zeggen "door zijn hoofd geschoten zou worden." Del Toro is de regisseur van de Hellboy-films en de artistieke fantasyfilm Pan's Labyrinth.