Guerrilla-studio in Cambridge gaat sluiten | Gamer.nl

Guerrilla-studio in Cambridge gaat sluiten | Gamer.nl

De studio in Cambridge van Guerrilla Games sluiten. Dit meldt de website href="http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-01-12-guerrila-cambridge-to-close">GamesIndustry.biz</a>.

De sluiting treft alle medewerkers van de studio. Sony bevestigde de aankomende sluiting en noemt de gedwongen ontslagen "betreurenswaardig". Waar mogelijk worden medewerkers overgeplaatst naar andere projecten.

"Om onze strategische doelstellingen te kunnen afleveren, is het nodig om sommige veranderingen te maken in de structuur van de Europese studio's", aldus Sony.

De Amsterdamse studio van Guerrilla Games, makers van de Killzone-serie en het aankomende Horizon: Zero Dawn, zijn niet getroffen door deze verandering. Het is nog onduidelijk of meer Europese studio's gaan sluiten.

De studio in Cambridge opende negentien jaar geleden zijn deuren. In die tijd waren zij verantwoordelijk voor onder andere de MediEvil-franchise, Primal, Killzone: Mercenary voor de PlayStation Vita en de vr-game Rigs: Mechanized Combat League.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou