'Guerrilla Games werkt aan nieuwe openwereldgame' | Gamer.nl

'Guerrilla Games werkt aan nieuwe openwereldgame' | Gamer.nl

De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games werkt mogelijk aan een nieuwe openwereldgame. Er is een vacature verschenen van de ontwikkelaar die op zoek is naar een senior game programmer.

In de betreffende vacature wordt uitgelegd dat de nieuwe werknemer zich gaat bezighouden met de ontwikkeling van het systeem- en gameplay-features van een nieuwe openwereldgame als onderdeel van het core design team. Hierbij gaat het om elementen, zoals het vergroten van de wereld en het implementeren van onder andere wapen-, camera-, quest- en encounter-systemen.

Met het plaatsen van de vacature wordt de vraag gesteld om wat voor game het gaat. Zo wordt er gedacht aan een vervolg van Horizon Zero Dawn, maar wordt een compleet nieuwe game ook gezien als mogelijkheid. Echter heeft de ontwikkelaar tot nu toe nog niets bekendgemaakt over de nieuwe game.

Horizon Zero Dawn

Guerrilla Games kreeg in 2017 veel lof voor Horizon Zero Dawn, wat deels resulteerde in het ontvangen van een Gouden Kalf evenals de verkoop van miljoenen kopieën wereldwijd.

In de openwereldgame Horizon Zero Dawn kruipen spelers in de huid van de jonge jager Aloy. Zij verkent een post-apocalyptische wereld waarin machines heersen.

Horizon Zero Dawn is verkrijgbaar op PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou