Guerrilla Games verhuist naar voormalige Telegraafgebouw | Gamer.nl

Guerrilla Games verhuist naar voormalige Telegraafgebouw | Gamer.nl

Horizon: Zero Dawn-ontwikkelaar Guerrilla Games verhuist begin volgend jaar naar het voormalige Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam.

Guerrilla zit al geruime tijd aan het Rembrandtplein, maar heeft daar te weinig plek om te groeien. De studio heeft nu zo'n 250 medewerkers en dat moet groeien naar zo'n 400 werknemers.

Het voormalige Telegraafgebouw wordt op dit moment verbouwd door de eigenaar. Begin volgend jaar gaat Guerrilla vijf verdiepingen, wat neerkomt op 7300 vierkante meter, huren.

Hermen Hulst van Guerrilla Games is blij dat men het kantoorgebouw heeft gevonden, zo meldt hij tegen Het Parool: "Ik zoek al drie, vier jaar naar groeiruimte. Maar dat is in Amsterdam nauwelijks nog te vinden. Dit wordt de uitvalsbasis voor Guerrilla. We gaan het helemaal naar onze hand zetten. Ik hoef me zeker de komende tien jaar geen zorgen meer te maken over onze huisvesting. Het idee is dat we hier nooit meer uitgaan."

Hulst laat weten dat de groei er tevens voor moet zorgen dat games sneller af zijn. "Aan Horizon hebben we 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk. We willen eens in de twee, drie jaar games uitbrengen, zowel nieuwe titels als games op basis van bestaande titels."

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou