De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games, dat momenteel werkt aan de PS2 titel Killzone en de Xbox, PC en PS2 game Shellshock: Nam '67, is met Sony overeen gekomen dat het in de toekomst enkel nog voor deze Japanse electronica-gigant zal ontwikkelen. Men zal weldra beginnen met het ontwikkelen van meerdere titels die op nieuwe platformen van Sony zouden moeten verschijnen, waarschijnlijk de Playstation 3 en de PSP.

Met Killzone, dat in oktober van dit jaar zal verschijnen, heeft Guerrilla één van de toptitels voor de PS2 van dit jaar in huis. De samenwerkingen tussen de ontwikkelaar en uitgever is bij deze titel goed bevallen en als we ze op het woord mogen geloven, zal het eindresultaat er dan ook naar zijn. Op de E3 zal de gameminnende wereld voor het eerst met het spel in levende lijve geconfronteerd worden.

Hoewel er in het persbericht met geen woord over gerept wordt, lijkt het ons waarschijnlijk dat de Vietnam shooter Shellshock: Nam '67 nog wel volgens planning in de zomer van dit jaar zal verschijnen, ook op de PC en Xbox. Dit spel maakt men namelijk voor Eidos en het contract met Sony betreft alleen toekomstige titels. Guerrilla hoeft nu niet meer op zoek naar uitgevers voor toekomstige projecten en zit voorlopig wel onder de pannen.