Guerrilla bevestigt via vacature online game binnen Horizon-franchise

Guerrilla bevestigt via vacature online game binnen Horizon-franchise

Via een vacature heeft Guerrilla Games bevestigd aan een online multiplayerproject te werken binnen de Horizon-franchise.

Een bezoeker van gameforum ResetEra heeft diverse vacatures die Guerrilla heeft lopen doorgespit. Zo vond hij een vacature voor een lead world designer met een opvallende beschrijving: "Guerrilla zoekt naar een Lead World Designer om het Horizon-universum, dat alsmaar uitbreidt, naar een multiplayerpubliek te brengen."

Er gaan al geruime tijd geruchten over een online multiplayergame gebaseerd op Horizon, maar dit is de eerste keer dat de ontwikkelaar het zelf bevestigt. Eerder dit najaar deden er wel geruchten de ronde dat de Koreaanse ontwikkelaar NCsoft aan een mmo gebaseerd op Horizon werkt. Het is niet duidelijk of dit hetzelfde project als waar Guerrilla ook aan werkt betreft, of dat dit weer een andere game is.

Er zijn nog meer vacatures van Guerrilla te vinden die iets meer informatie geven over het online project. Zo lijkt er een focus te zijn op coöperatieve gameplay. In een vacature voor lead combat designer wordt gemeld dat er zowel menselijke vijanden als machines in de game zitten, wat wederom wijst op een game in de Horizon-franchise.

Begin dit jaar verscheen de tweede game in de Horizon-reeks op PlayStation 5 en PlayStation 4, genaamd Horizon Forbidden West. Op 19 april 2023 verschijnt de uitbreiding Burning Shores, die alleen op PlayStation 5 uitkomt. Op 22 februari komt niet alleen de vr-helm PlayStation VR2 uit, maar ook de vr-game Horizon Call of the Mountain.

Update:
Guerrilla Games heeft diens vacatures inmiddels ook via social media gedeeld, waar het ook publiekelijk uitspreekt aan een online game in de Horizon-reeks te werken.

Het bedrijf meldt daarin dat "vrienden samen de majestueuze wildernis van Horizon kunnen verkennen". Daarbij zou er een nieuwe cast aan personages gebruikt worden en een unieke grafische stijl. Het bedrijf blijft daarnaast "epische soloavonturen" rondom Aloy ontwikkelen.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 denk jij dat Sony dit leest allemaal? Iemand die gefrustreerd achter een keyboard zit. Denk nu jij dit gemeld hebt er wel een vergadering wordt ingelast bij Sony.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 is het misschien een idee dat je zelf games gaat maken of een studio opricht? Dan kun je games maken die jij wil en hoef je niet iedere keer te zeuren en klagen over keuzes van anderen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 De multiplayer van de Uncharted serie en Last of Us waren voor mij leuk genoeg, heb er veel tijd in gestoken. Ook Killzone had een geweldige MP destijds, dat Sony momenteel bekend staat om de SP zegt niets over de kwaliteit van hun MP games.

0
test

@MiquelGallardo ik heb ook killzone mp veel gespeeld, maar veel mensen speelde de mp games van sony niet waarom denk je dat sony vol op sp only games ging. We gaan het zien of ze nu wel een game maken die weer aan slaat. Maar horizon ip spreekt mij niet aan voor mp game. Zie ze liever soccom nieuw leven in blazen.

0
test

Gadver, ze leren het ook nooit. If it ain't broke, don't fix it! Dit is echt niet ingegeven door creatieve motieven. Puur een money grab. Zo zonde. Nou ja, of het wordt een succes en dan is er meer budget voor single player avonturen. Of het faalt jammerlijk en dan branden ze zich voorlopig weer even niet aan dit soort ongein.

0
test

@Michael-Raymond-Clayton ze zien wat een cod, fortnite, fifa, apex, minecraft dit soort games opbrengen en Sony wilt dat ookz geld wat blijft binnen komen. Misschien met bungie nu lukt dat maar ik denk dat je anno 2022/2023 een goeie mp game of live service game wilt dst ie multiplat moet zijn met cross-platform.

0

Aanbevolen voor jou