Guerrilla annuleerde tweede game om zich te richten op Horizon | Gamer.nl

Guerrilla annuleerde tweede game om zich te richten op Horizon | Gamer.nl

De Amsterdamse ontwikkelaar Guerrilla Games heeft de ontwikkeling van een onaangekondigde game geannuleerd om zich volledig te richten op de ontwikkeling van Horizon: Zero Dawn.

Dat vertelt game director Mathijs de Jonge in een video van . In het begin van de ontwikkelingsfase was Guerrilla aan twee games bezig: Horizon: Zero Dawn en een onaangekondigde titel. Twee teams waren ongeveer een halfjaar bezig aan de games en de aandacht tu en de twee titels was ongeveer gelijk verdeeld.

"We hebben de games getest binnen ons kantoor en met mensen van Sony en we hebben alle feedback in een Excel-bestand gezet", aldus De Jonge. "We hadden twee hoofdvragen: wat ziet er het tofst uit en welke game is het meest risicovol om te ontwikkelen? Horizon: Zero Dawn viel bij allebei de vragen het meest op."

Managing director Hermen Hulst vertelt verder: "Horizon doorontwikkelen was zeker niet zonder risico's, maar het was het enige project waarvan iedereen die de originele pitch gezien had zei dat deze gewoon gemaakt moest worden. Het was zo'n uniek en inspirerend project dat het erg weinig moeite kostte om het team aan boord te krijgen. Iedereen wilde meteen met Horizon aan de slag."

Horizon: Zero Dawn verschijnt 1 maart exclusief voor PlayStation 4. Ook gaat de game bij release 4K-functionaliteiten van PlayStation 4 Pro ondersteunen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou