In de meest recente editie van Famitsu is meer informatie openbaar gemaakt over Gran Turismo HD. Zo zal de voormalige techdemo, gebaseerd op de ingame assets van GT4, in december wel gewoon als game uitkomen in Japan en de VS. Gezien de historie van Polyphony is het geen verassing dat deze keuze is gemaakt; eerder bracht Sony al verschillende "demo" en addons uit van games in de reeks.

Er zullen twee versies komen, genaamd GT HD classic en GT HD premium. Premium zal ten volle gebruik maken van de kracht van de PS3 en Classic zal veel weg hebben van de oude GTHD demo en weinig optische verbeteringen bevatten.

GT HD zal meer dan 50 circuits bevatten en er kunnen tegen betaling meer gedownload worden. Dit geldt ook voor de auto's. Auto's zullen voor 50 yen(0,33 euro) tot 100 yen(0,66 euro) worden aangeboden en tracks zullen 200 yen(1,32 euro) tot 500 yen(3,30 euro) kosten. De vraag is of GT HD inclusief de hoeveelheid auto's uit GT4 even duur zal zijn als de PS2-klassieker.

Update: De premium versie zal te vergelijken zijn met GT Prologue voor de PS2. De game zal qua detail dus in de richting komen van GT5, welke hoogstwaarschinlijk in 2008 uit gaat komen. De game zal maar weinig game-opties kennen en vooral als barebone-sim te gebruiken zijn. De game komt met 30 auto's en twee tracks. Later zullen 30 extra auto's en twee extra tracks te downloaden zijn. Weersveranderingen tijdens de race zullen aanwezig zijn in deze versie.

De Classic-versie zal het meeste lijken op GT4 in HD, met 750 auto's en 50 tracks zullen zijn te downloaden. Blijkbaar komt de game uit zonder auto's en tracks. 20 Auto's kunnen in één race meedoen.