De website voor de jongere internetters, Kaboem, hield een onderzoek onder haar bezoekers waarin men vroeg welk cadeau men het liefste voor Sinterklaas wilde hebben. Zo'n 2600 bezoekers tussen de 9 en 15 jaar, hebben hun verlanglijstjes opgesteld. Opvallend was het grote aandeel van gamesgerelateerde zaken hierin. Bij de jongens was 74% van de wensen een game of een spelcomputer. Bij de meisjes lag dit een stuk lager, 17%, waarvan 10% aan The Sims is toe te schrijven.

Bij de jongens is Grand Theft Auto: San Andreas veruit het populairste cadeau. Maar liefst 32% van de jongens heeft dit op zijn verlanglijstje staan. De rest van de games moeten het samen met slechts 19% doen, een grote overwinning voor Rockstar dus, zo lijkt het. Van de consoles is de Playstation 2 het populairst (13%), gevolgd door de Xbox (6%). Slechts 2% van de kinderen wenst een GameCube. Ook de GameBoy Advance SP komt er met eveneens 2%, karig vanaf.

Opvallend is dat Grand Theft Auto: San Andreas een leeftijdsgrens heeft van 18 jaar en ouder. Desondanks is het spel mateloos populair bij de jeugd, vaak in tegenstelling tot de games die zich wel specifiek tot die doelgroep richten. Of ouders ook werkelijk overgaan tot de aankoop van de games op het verlanglijstje, is natuurlijk nog maar de vraag. Het 18+ label zou menig ouder af moeten schrikken en toch naar geschiktere games als Ratchet & Clank 3, laten grijpen.