Uitgever Take 2 Interactive wist een paar jaar terug met toptitels als Grand Theft Auto 3 en Max Payne goede cijfers te presenteren. Inmiddels gaat het echter heel wat minder welvarend met het bedrijf, dat te kampen heeft met tegenvallende verkoopsresultaten. Veel games die een grote hit hadden moeten worden, zoals Manhunt, Hidden & Dangerous 2 en Red Dead Revolver, wisten niet het gehoopte succes te behalen. Ook had het bedrijf te kampen met enkele rechtszaken en onderzoeken naar de financiële boekhouding.

De hoop van Take 2 is dan ook gevestigd op Grand Theft Auto: San Andreas, het nieuwste deel in de miljoenen verkopende serie dat eind dit jaar op de markt zal komen. Wanneer het spel net zo goed verkoopt als voorgaande delen dan zou Take 2 voorlopig weer even adem kunnen halen. Anders, zo voorspellen analisten, zou het bedrijf wel eens gedwongen worden tot overname. Mogelijke kandidaten zijn Viacom (dat er eerder al over dacht EA op te kopen en dat tevens een groot aandeel heeft in Midway), Warner Brothers of Disney.

Lees het hele artikel over de financiële situatie van Take 2, met de nodige concrete cijfers van aandelenkoersen, hier. Take 2 zal morgen de cijfers over het tweede kwartaal bekend maken, vaak vergezeld van een prognose voor de rest van het jaar. Wij gamers kunnen ons verheugen op releasedata en eventueel een nieuwe onthulling.