De Adversary Modes bieden drie speelstijlen en worden vrijgespeeld door Heists te spelen. In Come Out To Play zetten drie spelers het op een rennen om zichzelf in veiligheid te brengen, terwijl op hen gejaagd wordt door een groep Hunters. De Runners zijn goed bewapend, kunnen zich enkel te voet voortbewegen en hebben ieder één leven. De Hunters hebben een ongelimiteerd aantal levens, dragen free-aim shotguns en rijden te allen tijde op een motor of ATV.

In Siege Mentality verdedigen vier spelers een locatie tegen zes aanvallers. Die aanvallers hebben enkel shotguns die zijn afgezaagd, terwijl de verdedigers tot al hun wapens beschikking hebben.

In Hasta La Vista is het doel dat een team fietsers de eindlijn bereikt, zonder overreden te worden door de achtervolgende Truckers. Zij hebben enkel hun voertuigen als wapens. Eén fietser hoeft maar de eindlijn te bereiken om de overwinning voor zijn of haar team te verzekeren.

Dagelijkse missies bieden roterende uitdagingen en leveren GTA$ op. Er komen drie missies per dag beschikbaar. Hoe vaker de speler deze uitdagingen voltooit, hoe groter de beloningen worden. De Freemode Activities zijn nieuw toegevoegde gebeurtenissen in de wereld. Deze leveren tevens geld op en reputatiepunten. De beloning is groter wanneer de missie 'in stijl' voltooid wordt. Deze activiteiten worden gestart met een telefoontje van personages zoals Lester, die hulp nodig heeft bij het afleiden van de politie, of Lamar, die hulp wil bij het vernietigen van een wagen.

De toevoegingen en de Online Heists verschijnen 10 maart voor PlayStation 4 en Xbox One en 14 april bij de release van de pc-versie.