GTA Online-cheater krijgt boete van 150.000 dollar

GTA Online-cheater krijgt boete van 150.000 dollar

Jhonny Perez, maker van het GTA Online-cheat programma Elusive, moet 150.000 dollar betalen aan Take-Two Interactive. Dit heeft de rechtbank in New York besloten.

Elusive was een cheat-programma voor GTA Online. Door middel van deze software was het mogelijk voor spelers om de regels en economie van het spel te omzeilen. Zo konden spelers onder andere geld en voertuigen laten verschijnen, en maakte de cheats het mogelijk om andere spelers in de wereld van GTA Online te teleporteren of te vermoorden.

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van GTA 5-uitgever Rockstar Games, had in februari 2018 verzocht dat Jhonny Perez het programma niet meer zou verspreiden. Perez gaf hier gehoor aan en stopte met de onderhoud, ontwikkeling en distributie van Elusive.

grand theft auto

Hierna gaf Perez echter geen antwoord meer op de vragen van Take-Two. Ze wilden bijvoorbeeld ook weten hoeveel geld hij had verdiend met Elusive. Take-Two beweerde dat zij 500.000 dollar aan omzet zijn misgelopen door het cheat-programma en stapte naar de rechter, die Perez nu schuldig bevonden heeft aan het schenden van het auteursrecht. "De beschuldigde heeft meegelift op het intellectuele eigendom van Take-Two om een commercieel product te verkopen."

Jhonny Perez moet nu 150.000 dollar betalen aan Take-Two Interactive. Hier bovenop is hij nog 70.000 dollar kwijt aan juridische kosten.

GTA Online is te spelen op pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Terecht dat ie gestraft is maar snap niet hoe ze bij dat bedrag komen. De mensen die gebruik maakten van zijn diensten zouden eerder de game niet spelen als Shark cards gekocht te hebben.

0
test

@bigds9fan Vergelijkbaar met wanneer mensen films / games illegaal downloaden ook geen inkomsten mislopen zou zijn? Wie zegt dat als er geen cheat methode was geweest, deze mensen het spel niet gespeeld zouden hebben of zelfs minimaal kleine aanschaffen gedaan zouden hebben? Het feit dat de ontwikkelaar niet reageert op vragen hoeveel geld hij er aan verdiend heeft, lijkt al te wijzen op iets wat niet helemaal lekker zit. De mensen hebben dus blijkbaar wel geld over gehad voor dit cheat programma. (Het is tenslotte een commercieel product) Daarnaast kan het voor eerlijke spelers ook nog eens demotiverend gewerkt hebben, waardoor zij minder zijn gaan spelen / kopen. Al met al, hoe hoog de boete ook zou moeten zijn, lijkt het wel op een gevalletje 'eigen schuld dikke bult'.

0
test

@**Guitar_Hero** Dat ben ik met je eens maar niet elke download staat gelijk aan een verkoop. Had de film Batman VS Superman gedownload maar die is zo slecht dat ik hem niet van plan was te kopen. Uiteindelijk toch gedaan omdat ie met Justice League in een set zat en goedkoop was maar toch. Dat het het spel plezier voor anderen kan bederven, dat zeker. Inderdaad eigen schuld. Kan er ook geen medelijden mee hebben.

0
test

Als hij 500,000 of meer heeft verdiend dan valt 150,000 nog wel mee.

0

@EnkiEridu 220k in totaal dan, maar nog steeds een leuk zakcentje verdiend met deze wanpraktijken... Maar goed, het ergste wat hij gedaan heeft is de lol van anderen verpesten. Dat is waar veel mensen die online spelen toch al op uit zijn met of zonder cheat programma's...

0
test

@EnkiEridu Dat bedrag is TakeTwo misgelopen door mensen die niet betaalden voor dingen. Hijzelf heeft er waarschijnlijk niks aan overgehouden, tenzij hij er op een of andere manier aan verdiende, maar dat bedrag is nog onbekend.

0
test

@rashura Ik weet dat die 500,000 het misgelopen bedrag van TakeTwo is maar de cheatsoftware van Elusive was $30 en er waren een hoop online cheaters dus dat hij meer dan $500,000 heeft verdiend is een reële schatting.

0

Aanbevolen voor jou