Nieuws
GTA Trilogy

GTA-modders vechten aanklacht Take-Two aan

Uitgever zou geen recht hebben op schadeclaim

Geschreven door Jacco Peek op
Een groep modders vecht een aanklacht van uitgever Take-Two Interactive omtrent een GTA-fanproject aan.

Het project, genaamd re3, was gericht op het blootleggen van de broncode van Grand Theft Auto 3 en Grand Thest Auto Vice City. Met de open-source broncode werden verbeteringen doorgevoerd in de originele titels, zoals een verbeterde camera, kortere laadtijden en ondersteuning bredere monitoren.

Met GTA: The Trilogy - Definitive Edition, de recent uitgebrachte remasters, in het achterhoofd liet Take-Two het project neerhalen wegens 'aanhoudende schade'. Daarbij zouden de makers niet het recht hebben om de broncode 'aan te passen, kopiëren of verspreiden'.

Een groep van veertien ontwikkelaars stapt nu naar de rechter en ontkent dat Take-Two schade lijdt wegens het bestaan van re3. Daarbij zou Take-Two niet het recht hebben op een schadeclaim, omdat de games geen assets, muziek of dialogen van ontwikkelaar Rockstar Games bevatten.

GTA: The Trilogy - Definitive Edition verscheen vorige week voor consoles en pc en werd negatief ontvangen. Lars Cornelis schreef in zijn review op Gamer.nl: 

"Twee decennia lang stonden de drie GTA-games uit het PlayStation 2-tijdperk symbool voor de opkomst van het openwereldgenre. Hun grensverleggende vrijheid en tijdloze muziek gaven ons herinneringen voor het leven. Nu staan deze historische games in één klap symbool voor wat een remaster absoluut niet moet doen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Forge- en co-op-modus Halo Infinite verschijnen niet voor mei 2022 GOTY-update en eerste uitbreiding Microsoft Flight Simulator nu beschikbaar
11

Reacties op: GTA-modders vechten aanklacht Take-Two aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Vogeltje

    • 19 november 2021 13:27
    Ik hoop dat het ze gaat lukken. R* en T2 zijn echt de weg kwijt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    StormFox

    • 19 november 2021 15:04
    Ik had nooit verwacht dat modders beter werk konden afleveren dan Rockstar met al hun geld en middelen. Hopelijk winnen de modders

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    TommyVercetti

    • 19 november 2021 18:57
    Er zijn al modders die de nieuwe trilogie aan het verbeteren zijn. En ik herhaal het nog een keer de trilogie is gewoon goed KLAAR.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Vogeltje

    • 20 november 2021 11:17
    @TommyVercetti De remasters zijn gewoon ruk, KLAAR. Zelfs Rockstar weet het en heeft zijn excuses aangeboden en de originele games terug geplaatst, alhoewel alleen op hun eigen ruk launcher.

    Los van jou: Een bedrijf dat miljarden verdient, wat alles kan verkopen zodra hun logo erop staat, op 3 generaties dezelfde game uitbrengt en nog kostte het teveel moeite om ook maar een beetje liefde in deze remaster te stoppen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    TommyVercetti

    • 20 november 2021 12:41
    @Vogeltje dit hebben ze alleen gedaan omdat een paar gekken werknemers aan het bedreigen zijn om een game.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Vogeltje

    • 20 november 2021 17:17
    @TommyVercetti Ook dat is natuurlijk onzin. Mensen die zo debiel zijn dat ze anderen bedreigen, doen dit toch wel. Die idioten stoppen daar echt niet mee als Rockstar, of wie dan ook, daar wat van zegt.

    Lijk mij logisch dat wij, hier op gnl, dat soort praktijken afkeuren.

    Wel is dit gewoon een vorm van slachtofferrol inkruipen. Die klein aantal mensen die dit doen, staan in het niet met mensen die meer dan terecht zwaar ontevreden zijn met een belabberd product, waar niks aan gedaan is anders dan het naar een andere engine porten.
    Zeggen dat het ze spijt vanwege de "onverwachte complicaties", betekent gewoon niks. Je test die game toch voordat je hem uitbrengt? In dit geval niet dus.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 november 2021 13:22
    @Vogeltje


    Helemaal eens met jou.


    Van af nu ga ik rockstar altijd als rukstar uitspreken/schrijven. Dat dekt de lading wel.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    bigds9fan

    • 23 november 2021 05:43
    @coola Let wel dit is Take 2 die dit doet en niet Rockstar.

    Misschien dat Rockstar er minder moeite mee heeft.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 19 november 2021 19:48
    Erg triest hoe take 2 en rockstar met modders omgaan. Zeker nu ze zelf ( oke groove street heeft de Trilogy gemaakt , maar rockstar is ook gewoon schuldig in deze) met troep als aangekomen zijn.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Tad

    • 19 november 2021 22:52
    Ha… Grand Thest Auto Vice City

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    bigds9fan

    • 23 november 2021 05:55
    De enige schade die er is, is er schade die ze zichzelf hebben aangericht.

    Als ze het goed willen doen dan ontslaan ze Grove St. en nemen ze dese personen in dienst.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.