GTA mod-toolkit is weer beschikbaar, wordt niet meer vervolgd door Rockstar | Gamer.nl

GTA mod-toolkit is weer beschikbaar, wordt niet meer vervolgd door Rockstar | Gamer.nl

De mod-toolkit OpenIV heeft een update gekregen en is weer beschikbaar voor GTA-spelers. Uitgever Take-Two had deze maand GTA 5-tool OpenIV gesloten.

OpenIV werd 14 juni offline gehaald, nadat de makers van de toolkit op 5 juni een schriftelijk bevel van Take-Two Interactive had ontvangen. Afgelopen vrijdag heeft Rockstar in een verklaring duidelijk gemaakt wat hun beleid is wat mods betreft.

Zowel Rockstar en Take-Two Interactive vinden dat mods een game langer in leven houden, maar beide bedrijven vinden het belangrijk om hun intellectuele eigendom en trouwe spelers te beschermen. Na interne discu ies hebben Rockstar en Take-Two Interactive besloten dat ze geen rechtzaak zullen starten tegen derde partijen die mods maken voor de singleplayermodi van hun pc-games, zonder commerciële doeleinden.

Afgelopen week ontving GTA 5 veel negatieve recensies op Steam, omdat OpenIV niet meer te gebruiken was. De ontwikkelaars achter OpenIV claimen dat ze nooit spelers in staat hebben gesteld om de online multiplayer van GTA te modden. De toolkit wordt al tien jaar lang gebruikt door GTA-spelers op pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou