GTA-maker vraagt rechter om Lindsay Lohan te beboeten | Gamer.nl

GTA-maker vraagt rechter om Lindsay Lohan te beboeten | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De producent noemt de aanklacht in een reactie "een absurde aantijging". Volgens het bedrijf zou Lohan de rechtszaak alleen begonnen zijn om in de aandacht te komen.

Volgens de actrice is het personage Lacey Jonas sterk op haar geënt. Lacey moet in de game, net als Lohan in het echt, onder meer paparazzi ontwijken. Maar volgens producent Take-Two is dat niet bepaald iets dat alleen Lohan overkomt. De fysieke gelijkenis gaat volgens Take-Two niet verder dan dat Lacey en Lindsay allebei jonge blondines zijn.

Lohan eist een schadevergoeding. De makers van GTA 5 hebben de rechter gevraagd niet alleen de rechtszaak te verwerpen, maar Lohan ook een boete op te leggen omdat ze kan weten dat haar claim kansloos is. Ze verloor immers eerder een soortgelijke zaak tegen rapper Pitbull, die over haar gerapt zou hebben.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou