Zoals we vorige week al voorspelden staat het verkoopoverzicht uit Nederland in het teken van Grand Theft Auto IV. De onderlinge strijd tussen de twee versie's is op dit moment gewonnen door de Xbox 360, gezien die zich deze week op de eerste plaats heeft gepositioneerd. Naast de Xbox 360-versie vinden we de Playstation 3-versie op de tweede plaats.

Op de derde plaats in het verkoopoverzicht zien we, tevens zoals voorspeld, Wii Fit. Het lijkt erop dat ook deze game net als GTA IV een hype met zich mee heeft gebracht. Vooralsnog lijkt Wii Fit de komende tijd uitverkocht te zijn terwijl GTA IV nog in de winkels ligt. Hierdoor lijkt het dat de logistieke problemen bij Nintendo mede bijgedragen hebben aan een derde positie binnen het overzicht.

In de rest van het overzicht zien we een geleidelijke verschuiving naar onderen van de games. Opvallend is dat Nintendo zich op dit moment met zeven titels in de top 10 bevindt, tegenover één voor de Xbox 360 en twee voor de Playstation 3. Hoewel dit voornamelijk games zijn die de casual doelgroep aanspreken, kan het niemand ontgaan dat Nintendo op dit moment zeer succesvol is.

Voor gedetailleerde overzichten per platform kun je hier terecht.

Grand Theft Auto IV (Xbox 360)Grand Theft Auto IV (PS3)Wii Fit (Wii)Mario Kart Wii (Wii)Mario & Sonic at the Olympic Games (Nintendo DS)Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii)Brain Training (Nintendo DS)My Word Coach: Verbeter je woordenschat (Nintendo DS)Gran Turismo 5: Prologue (PS3)More Brain Training (Nintendo DS)