Grand Theft Auto: Chinatown Wars, de tijdens de E3 aangekondigde game die de immens populaire franchise naar de DS zal brengen, zal tussen 1 november 2008 en 31 januari 2009 uitkomen. Dat heeft Take-Two's CEO Ben Feder gisteren gemeld aan de investeerders van het bedrijf.

Dat betekent dat de game rond dezelfde tijd als Grand Theft Auto IV in Japan en de nieuwe downloadable content op Xbox Live uit zal komen, waarvan de investeerders natuurlijk dollartekens in de ogen moeten krijgen. Opmerkelijk is de aangegeven tijdspanne waarin de game uit zal komen wel, aangezien er nog geen beeldmateriaal beschikbaar is van de titel.

Feder kon noch toegeven noch ontkennen dat het bedrijf bezig is met een Wii-versie van Grand Theft Auto. "Nintendo en Take-Two werken heel goed samen en Rockstar en Nintendo ook. We zijn van plan deze relatie alleen maar verder te laten groeien. We investeren veel tijd en moeite in onze werkzaamheden met Nintendo." Dat er geld te halen valt op de Nintendo Wii valt niet te ontkennen en ook de manier waarop Feder de relatie tussen zijn bedrijf en Nintendo beschrijft spreekt boekdelen. Wordt wellicht vervolgd.