GTA 5 voor pc, Xbox One en PS4 krijgt eerstepersoonsmodus | Gamer.nl

GTA 5 voor pc, Xbox One en PS4 krijgt eerstepersoonsmodus | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Spelers kunnen er voor kiezen om zelf vrij te richten in dit aanzicht, om a isted aim aan te zetten of een middenweg waarbij gedeeltelijk wordt geholpen bij het richten. Rondrijden, vliegen en varen kan ook in een eerstepersoonsaanzicht. Volgens Rockstar was dit camerastandpunt niet mogelijk op de PlayStation 3 en Xbox 360. Er kan tijdens het spelen vrij gewi eld worden tu en de camerastanden.

De Xbox One- en PS4-versies van de game lopen in 1080p en 30 frames per seconde. De pc-versie is te spelen in een 4K-resolutie. De DualShock 4-controller van de PS4 wordt voor diverse nieuwe features gebruikt. Zo worden telefoongesprekken en politie-oproepen via de speakers van de controller afgespeeld en kleurt de lichtbalk rood en blauw wanneer spelers achtervolgd worden door de politie. Daarnaast wordt de touchpad op de controller gebruikt om van wapens of radiostations te wi elen. 

Rockstar heeft daarnaast nieuwe screenshots en een video uitgebracht van de game. Laatstgenoemde is hieronder te bekijken. Grand Theft Auto 5 verschijnt op 18 november voor PS4 en Xbox One, en 27 januari 2015 voor Windows.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou