Spelers kunnen er voor kiezen om zelf vrij te richten in dit aanzicht, om assisted aim aan te zetten of een middenweg waarbij gedeeltelijk wordt geholpen bij het richten. Rondrijden, vliegen en varen kan ook in een eerstepersoonsaanzicht. Volgens Rockstar was dit camerastandpunt niet mogelijk op de PlayStation 3 en Xbox 360. Er kan tijdens het spelen vrij gewisseld worden tussen de camerastanden.

De Xbox One- en PS4-versies van de game lopen in 1080p en 30 frames per seconde. De pc-versie is te spelen in een 4K-resolutie. De DualShock 4-controller van de PS4 wordt voor diverse nieuwe features gebruikt. Zo worden telefoongesprekken en politie-oproepen via de speakers van de controller afgespeeld en kleurt de lichtbalk rood en blauw wanneer spelers achtervolgd worden door de politie. Daarnaast wordt de touchpad op de controller gebruikt om van wapens of radiostations te wisselen. 

Rockstar heeft daarnaast nieuwe screenshots en een video uitgebracht van de game. Laatstgenoemde is hieronder te bekijken. Grand Theft Auto 5 verschijnt op 18 november voor PS4 en Xbox One, en 27 januari 2015 voor Windows.