GTA 5 ontvangt slechte recensies op Steam vanwege mod-beleid | Gamer.nl

GTA 5 ontvangt slechte recensies op Steam vanwege mod-beleid | Gamer.nl

Grand Theft Auto 5 ontvangt de afgelopen week talloze slechte recensies op Steam nadat Take-Two zijn mod-beleid heeft aangepast.

Uitgever Take-Two heeft vorige week GTA 5-tool OpenIV gesloten. De tool werd gebruikt om meerdere pc-mods te draaien. Take-Two gaf aan dat het niet op jacht is naar singleplayer-mods en zich vooral wil richten op mods waarmee GTA Online-spelers kunnen cheaten, maar desondanks zijn veel pc-gamers boos geworden om het nieuwe beleid.

Als resultaat wordt GTA 5 nu als "extreem negatief" gerecenseerd. In de laatste dertig dagen zijn er 42.000 reviews door gebruikers geschreven op Steam, waarvan maar 13 procent positief is. Dat is extreem laag voor een game die verder van hoge kwaliteit is. De meeste reviews klagen over het feit dat Take-Two OpenIV heeft opgedoekt.

De meest populaire review bevat een link naar een petitie op Change.org waarin wordt gevraagd of Rockstar en Take-Two OpenIV weer willen toelaten. "OpenIV is nooit gebruikt om de multiplayer in Grand Theft Auto Online te modden, dus het doet niemand wat kwaad", zo leest het bericht. Een statement van Take-Two spreekt dit weer tegen: "Helaas laat OpenIV recentelijk verschenen kwaadaardige mods toe die invloed hebben op de GTA Online-ervaring voor iedereen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou