Het cv van O'Dwyer is inmiddels offline gehaald en op het LinkedIn-profiel wordt GTA 5 niet langer vermeld. De animator werkt sinds afgelopen februari bij Rockstar North en is daar verantwoordelijk voor de animaties van gamepersonages. O'Dwyer en Rockstar Games hebben nog niet gereageerd op de situatie.

Bronnen van GameSpot meldden in juni vorig jaar ook dat de game in 2012 het licht zal zien. Er zijn echter eveneens aanwijzingen dat de game niet voor 2013 uitkomt. Zo is het ongebruikelijk voor Rockstar Games om twee games in een jaar uit te geven, en het bedrijf komt dit jaar reeds met Max Payne 3.

Bovendien brengt het bedrijf zijn games doorgaans niet meer in de drukke najaarsperiode uit. Grand Theft Auto 4 en Red Dead Redemption kwamen in april en mei uit en ook Max Payne 3 komt in mei. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat de drie games oorspronkelijk wel gepland stonden voor een release in het vierde kwartaal van een kalenderjaar, maar werden uitgesteld.

Onbekend

Het feit dat Rockstar Games nog bijna niets heeft onthuld van Grand Theft Auto 5 en in februari zei dat gamers nog maanden moeten wachten op meer details, doen ook vermoeden dat de game nog niet dit jaar uitkomt. Het enige dat tot nu toe bekend is van de game, is wat er in de eerste trailer werd getoond. Die trailer komt uit november vorig jaar.