Game Mania is in Nederland marktleider als het aankomt op verkoop van games en is daarmee een afspiegeling van de landelijke verkoopcijfers. Henderikx geeft aan dat de verhouding tussen GTA 5 en Call of Duty: Black Ops 2 nog verder zal verschuiven.

Zo was GTA 5 nagenoeg uitverkocht na de dag van release. Voor de nieuwe levering die zaterdag verwacht wordt, staan al mensen op wachtlijsten bij verschillende vestigingen. Daarnaast geeft Henderikx aan dat GTA 5 een langere levensloop zal hebben dan een Call of Duty-titel, omdat de game slechts één keer per zoveel jaar uitkomt.

GTA 5 lanceerde officieel in de nacht van maandag op dinsdag en was toen al via verschillende Nederlandse retailketens om 0.00 's nachts verkrijgbaar. De vestigingen van Game Mania ontvingen toen in totaal meer dan 30.000 bezoekers. Ook ketens als Bart Smit, Nedgame, Saturn en Media Markt gingen 'snachts open. Dit zorgde bij minimaal twee winkels voor schade. Zo werd het rolluik ontzet van de Saturn in Tilburg en moest de politie eraan te pas komen bij de Media Markt-vestiging in Amsterdam-Noord. 

GTA 4 ook in de lift

Ook de vorige Grand Theft Auto-titel, GTA 4, zag de afgelopen tijd  een verhoogde verkoop bij Game Mania. "In de laatste twee weken van augustus stond de titel op 1 of 2 in onze softwareverkopen. Normaliter staat de titel soms niet eens in de top 10", aldus Henderikx. Hij denkt aan dat mensen vlak voor de release van GTA 5 nog snel GTA 4 wilden ontdekken. Ook de prijs van 20 euro heeft bijgedragen aan die opleving, denkt hij.