Pavlovich is de soundtrack supervisor van GTA 5. Hij laat weten dat de soundtrack van het spel de grootste tot nu toe is voor Rockstar. De 15 radiozenders bieden samen 240 gelicenseerde liedjes. Daarnaast is er ook speciaal voor de game gecomponeerde muziek, die volgens Pavlovich gelijk staat aan de zogeheten score van twintig films bij elkaar opgeteld.

Vier componisten

De score van GTA wordt gecomponeerd door Tangerine Dream, Woody Jackson en The Alchemist en Oh No. Jackson was eerder verantwoordelijk voor de soundtrack van Red Dead Redemption en hielp ook mee aan die van L.A. Noire. Tangerine is een Duitse band die elektronische muziek maakt en The Alchemist en Oh No zijn rappers/producers. Pavlovich meldt dat al hun invloeden in ieder arrangement te horen zijn. 

De soundtrack van GTA 5 lekte eerder al grotendeels uit via de bestanden van de digitale PlayStation 3-versie. Die konden PS3-gebruikers gedurende een korte tijd al downloaden, voordat deze door Sony offline gehaald werd. In de data vonden zij verschillende audiobestanden waaruit zij een voorlopige soundtrack samenstelden.

Nieuwe trailer om 17:00

Grand Theft Auto 5 ligt op 17 september in de winkels voor Xbox 360 en PS3. Vanmiddag om 17:00 verschijnt de officiële trailer van het spel. Deze wordt aankomende zondag ook getoond in de reclame tijdens de nieuwe aflevering van televisieserie Breaking Bad.