De Sony PSP lijkt het handheld wondertje te worden van 2005. Zo heeft Polyphony Digital baas Kazunory Yamauchi aangekondigd dat Gran Turismo 4 volledig geport gaat worden van de PS2 naar de PSP. In een statement zegt hij dat de hardware van de PSP totaal niet inferieur is aan dat van de PS2 en dat het zich uitstekend leent voor wireless play. Klik hier voor footage van de PSP in actie.

Kritische gamers zouden zich kunnen afvragen of de PSP de ultieme kans is voor developers om de oude PS2 games direct te porten naar de PSP. Gezien het gemak waarmee PS2 technologie te porten wordt naar de PSP lijkt het er op dat er inderdaad een grote lading PS2 games gerecycled gaan worden. Het is maar de vraag of gamers daar op zitten te wachten. Laten dus we hopen dat het aandeel originele games dat gaat uitkomen op de PSP goed vertegenwoordigd gaat worden. Als we producer van Gran Turismo, Yamauchi echter mogen geloven, kan dit nog weleens gaan tegenvallen gezien budgetten voor PSP titels relatief laag liggen en volledig nieuwe games daardoor niet van veel nieuwe content voorzien kunnen worden. Wat wel vaststaat is dat de PSP hardwarematig indrukwekkende prestaties zal gaan neerzetten. Sony zal over 45 dagen op de volgende Tokyo Game Show laten zien waartoe de PSP werkelijk in staat is.

Sony heeft onlangs ook weer een paar nieuwe officiële screenshots vrijgegeven van dit juweeltje. Ze zijn hier te vinden.