Lang, lang geleden werd aangekondigd dat Gran Turismo 4 online te spelen zou zijn. Nadat die belofte niet waargemaakt kon worden, heeft ontwikkelaar Polyphony gezegd bezig te zijn met een speciale versie van een online versie van GT4 die later zou uitkomen. Nog steeds is over het eventueel uitkomen van deze game niets bevestigd en het is de vraag of GT4 Online ooit zal uitkomen.

Wel is Polyphony hard bezig met het testen van de online GT4 in een grootschalige beta-test. IGN heeft hier een verslag van gemaakt, inclusief screenshots en gameplay beelden. Je kunt hier alles bekijken.

De test wordt gedaan met GT4, maar de kans is groot dat hiermee ook alvast het online systeem van GT5 wordt uitgeprobeerd. Het blijkt nogal moeilijk te zijn om de game op 60 fps te laten lopen en aan de hoge standaard te voldoen van de man achter GT4, Kazunori Yamauchi.

Het wel of niet uitkomen van GT4 Online terzijde, het ziet er naar uit dat de online mode zeer uitgebreid gaat worden. Bijna alles is in te stellen. Van private rooms tot het organiseren van merk-specifieke races. Van het instellen van een maximale pk-output tot het chatten met een toetsenbord of headset; alles wat je zou verwachten is aanwezig.