Bij de woorden 'mod' en 'conversie' denk je in eerste instantie aan First Person Shooters. Maar de SBDT (Sim Bin Development Team), waaronder een aantal Nederlanders, hebben de laatste maanden zichzelf volledig toegelegd op een seizoen 2002 FIA GT-kampioenschap-conversie voor EA's F1 2002. En het resultaat mag er zijn! Het is zelfs moeilijk voor te stellen dat dit ooit een Formule 1-game was, zo gedetailleerd en zo professioneel ziet het er allemaal uit. Een groot deel van de aandacht is in de physics gaan zitten, waarbij aan elk type auto zeer geavanceerde rij-eigenschappen werden toegekend, volgens de makers het meest realistisch mogelijke (binnen de grenzen van F1 2002).GT Racing 2002 features:

* Thirty-seven 2002 cars which have been re-designed in line with the 2002 aerodynamics regulations

* Extensively remodelled car dynamics which take account of revised aerodynamics of the 2002 cars

* completely revised tyre models, featuring 4 different tyre brands with individual slip curves, wear rates and temperature tolerances

* A real-time, dynamic suspension model which takes advantage of the super-high-rate physics engine

* A sophisticated brake modelling system, with warm-up, optimum temperature and fade characteristics

* Completely reworked AI system for an unprecedented level of racing realism

* A unique menu system and game mode control user interface

* 7 brand new tracks: Brands Hatch, Donington Park, Oschersleben, Sugo, Valencia, Mugello and Misano

* An all new 10 round FIA GT championship mode

* Brand new interior and exterior car sounds, menu soundtrack and Intro Video En het mooiste van dit alles? Het is gratis te downloaden! Het kost je wel tegen de 265 MB schijfruimte, en natuurlijk moet je in het bezit zijn van EA's F1 2002. Deze conversie is hier te downloaden, en in hun forum vind je meerdere mirrors terug.