Afgelopen weekend deden zich enkele hardnekkige geruchten de ronde omtrent S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl die niet veel goeds voorspelden over de toekomst van het spel. Uitgever THQ zou na het vele uitstel de geldkraan hebben dichtgedraaid en een groot deel van het ontwikkelteam zou de biezen hebben gepakt en daarbij de rechten op de source-code meegenomen hebben. Ontwikkelaar GSC Game World heeft deze geruchten vandaag in een officiëel statement ontkend.

S.T.A.L.K.E.R. is nog steeds gewoon in ontwikkeling en bevindt zich momenteel in de betafase. Er wordt nog actief aan het spel gewerkt, in nauwe samenwerking met THQ. Wel bevestigt GSC dat er inderdaad een aantal mensen uit het S.T.A.L.K.E.R. gezet zijn, maar dit zijn vooral mensen van de grafische afdeling. Omdat dit deel van het spel al zo goed als voltooid is, waren er daar minder mensen nodig. Er zijn geen hoofdprogrammeurs of testers opgestapt.

GSC ontkent eveneens dat één van de opgestapte ontwikkelaars de rechten op de game engine in zijn bezit heeft. GSC heeft deze rechten zelf in handen en is niet van plan de engine aan derden uit te lenen. Het lijkt dus allemaal koek en ei bij de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R., dus hopelijk kunnen we de release spoedig tegemoet zien!