Er is eindelijk duidelijkheid omtrent de releasedatum van de al jaren uitgestelde first-person shooter S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl. Ontwikkelaar GSC Gameworld heeft namelijk in zijn nieuwsbrief bevestigd dat het spel in het eerste kwartaal van 2007 op de markt zal komen. Uitgever THQ kwam ook al eerder met deze releasedatum naar voren, maar toen beweerde GSC nog dat er officiëel niets afgesproken was. Nu lijkt het eerste kwartaal van volgend jaar toch zeker vast te staan.

S.T.A.L.K.E.R. heeft een lange en roerige ontwikkeling achter de rug. Het spel begon enorm ambitieus, met een volledig vrij toegankelijke spelwereld die zich dynamische ontwikkelde onafhankelijk van de speler. Hierdoor was het zelfs mogelijk om met meerdere spelers tegelijk door deze wereld rond te lopen: coöperatieve multiplayer!

Al snel bleek echter dat dit iets te hoog gegrepen was en dat het schier onmogelijk is om met deze technologie ook leuke gameplay klaar te spelen. Daarom deed GSC Gameworld een paar stapjes terug, maar men verzekert ons ervan dat het spel zeker nog geen recht-toe recht-aan shooter geworden is.