Een jaar geleden leed Electronic Arts een verlies van $454 miljoen (bijna €340 miljoen), maar de uitgever heeft nu te maken met een ruime verdubbeling van de verliescijfers en maakte dit kwartaal een verlies van $1.08 miljard (€820 miljoen). De netto omzet steeg wel met 15% naar $4,2 miljard (€3,1 miljard). De prestaties bleven echter in het laatste kwartaal van het afgelopen financiële jaar achter.

De president van EA, John Riccitiello, blijft positief over de toekomst: "Onze kostenbesparingen en investeringen in digitale services zullen ervoor zorgen dat 2010 een beter financieel jaar wordt". Zo besteedde EA onlangs extra aandacht aan het digitaal distribueren van games en heeft het geld gestoken in online gamebedrijven. Ook werden banden met diverse partners aangehaald.

PC-gaming

Overigens ziet EA, en dan met name financiële directeur Eric Brown, de toekomst wat betreft PC-gaming rooskleurig tegemoet: "Dit wordt een belangrijk jaar voor ons. Het online-gedeelte van onze omzetten groeit ongeveer zestig procent per jaar. In een sneltreinvaart is de PC weer de grootste gaming-platform van de wereld aan het worden."