Nieuws
Rocket League

Grote veranderingen competitieve modus Rocket League

Psyonix luistert naar community voor aanpassingen

Geschreven door Jacco Peek op
Psyonix voert een aantal grote veranderingen door in de competitieve modus van Rocket League voor het vierde seizoen. Zo wordt het aantal rangen verhoogd van zestien naar twintig en wordt de map Neo Tokyo verwijderd uit de modus.

In seizoen vier zal Rocket League twintig rangen bevatten: Unranked tot Grand Champion. Om dit uit te balanceren zijn er nu vier overwinningen benodigd om de te stijgen in rang, in plaats van vijf.

Ook merkten veel spelers op dat na een reset van de rangen veel goede spelers tegen minder goede spelers werden geplaatst in de matchmaking van de modus. In de overgang van dit seizoen naar het volgende seizoen zal de game kijken naar het voormalige niveau en daar rekening mee houden.

Psyonix meldt daarnaast dat de arena Neo Tokyo uit de modus verwijderd wordt omdat deze te veel afwijkt van de andere arena's. In de community vinden vele spelers dat de experimentele map niet geschikt is voor Competitive Play.

Tot slot zal het vierde seizoen van Rocket League waarschijnlijk korter worden dan voorheen. De ontwikkelaar mikt op ongeveer vier maanden, maar een exacte tijdspanne is nog niet bekend. Het nieuwe seizoen begint in april.

Op 22 maart verschijnt tevens de gratis Dropshot-modus, waarmee spelers gaten in de vloer van de arena moeten maken om hierin te kunnen scoren.

Bron: Dualshockers

Dit artikel delen:

Lees meer

Counter-Strike: Global Offensive krijgt nieuwe map Geannuleerd vervolg op Primal Rage nu speelbaar
1

Reacties op: Grote veranderingen competitieve modus Rocket League

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TwisT

  • 16 maart 2017 12:32
  'Om dit uit te balanceren zijn er nu vier overwinningen benodigd om de te stijgen in rang, in plaats van vijf.'

  - Dit klopt niet, er zijn m.i.v het nieuwe seizoen vier divisies per rank, in plaats van 5. De hoeveelheid overwinningen heeft hier niets mee te maken

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.