Grote romsite moet echt stoppen na rechtszaak met Nintendo

Grote romsite moet echt stoppen na rechtszaak met Nintendo

De romsite RomUniverse moet al zijn games offline halen. Hij bood voornamelijk oude Nintendo-games aan.

Dat moet hij voor 17 augustus doen, zo luidt de uitspraak van de Amerikaanse rechter. Op 20 augustus moet hij kunnen verklaren dat het is gebeurd.

De vorig jaar aangeklaagde eigenaar van de website, Matthew Stormen, werd afgelopen mei door het Amerikaanse rechtssysteem al verzocht zijn website offline te halen en 2,1 miljoen dollar in schadevergoeding aan Nintendo te betalen. Dit omdat hij roms van Nintendo-games aanbood op zijn site. Stormen mocht de boete wel in termijnen betalen van 50 dollar per maand.

Nintendo stapte daarna weer naar de rechter. Stormen had zijn eerste betalingen niet gedaan. Daarbij wilde het bedrijf er ook zeker van zijn dat de website niet meer online kon komen. De rechter heeft besloten dit verzoek in te willigen - hij moet alle illegale Nintendo-games daarbij vernietigen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ahja, dat was die persoon die ook zonder advocaat zichzelf probeerde te verdedigen tegen Nintendo

0
test

@-JK- Hoe haal je dat ook in je hoofd. Alsof een bedrijf als Nintendo je aanklaagd zonder even te checken of de kans groot is dat ze gaan winnen. Dat ga je echt nooit winnen zonder (goede) advocaat, en zelfs dan is het twijfelachtig of je zoiets kan winnen als je kijkt waar het om gaat. Om dan vervolgens ook nog eens de boete niet te betalen EN je website (weer?) online te zetten/houden, is echt bizar dom.

0

50 Euro per maand. Die is nog wel even bezig.

0
test

@Bigds9fan 3500 Jaar :P Laten we er van uit gaan dat hij 80 word, dan is de boete maar 48.000. En daar gaat dan nog zijn huidige leeftijd vanaf.

0
test

@TheDeeGee Misschien nemen de komende 80 generaties Stormen de schuld over. ;)

0

Aanbevolen voor jou