'Grote PlayStation-remake wordt eind dit jaar aangekondigd'

'Grote PlayStation-remake wordt eind dit jaar aangekondigd'

Volgens de Ierse singer-songwriter Éabha McMahon wordt er ergens rond de feestdagen een remake van een grote PlayStation-game aangekondigd.

Dat meldt ze in een recent interview met het Ierse radioprogramma The Lunchbox. "Ik heb recentelijk met (componist) Michael McGlynn een nummer geschreven voor een PlayStation-game", liet ze weten.

Presentator Geoff Harris vroeg om meer informatie, en hoewel McMahon geheimzinnig blijft - ongetwijfeld vanwege getekende NDA's - geeft ze wel enkele hints. Zo is het nummer in het Iers opgenomen, gaat het om een remake van een grote game en moet het rond Kerstmis worden aangekondigd. Dit zou kunnen betekenen dat het spel tijdens The Game Awards, die op 9 december worden gehouden, wordt aangekondigd. 

Componist Michael McGlynn is geen onbekende op het gebied van soundtracks voor games. Hij werkte eerder samen met componist Yasunori Mitsuda aan het nummer Shadow of the Lowlands voor Xenoblade Chronicles 2. Samen met Mitsuda trad hij ook op om het twintigste jubileum van de Xenogears-reeks te vieren.

Veel gamers speculeren dan ook dat het om een remake van Xenogears gaat. Andere gamers wijzen op het feit dat het slotnummer van Metal Gear Solid ook in het Iers gezongen wordt. Er gaan al geruime tijd geruchten over een remake van die game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bloodborne?

0
test

@Frezzle een remake is misschien een beetje te veel van het goede niet? Een 4k/60 upgrade zou wel welkom zijn.

0
test

Kept us waiting huh

0

Aanbevolen voor jou