'Grote ontslagronde bij Microsoft aanstaande' | Gamer.nl

'Grote ontslagronde bij Microsoft aanstaande' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Met name het personeel van de Nokia-divisie en de Microsoft-tak die daar veel overlap mee vertoont moet zich zorgen maken. Microsoft nam de smartphoneactiviteiten van Nokia dit jaar over voor 7,2 miljard dollar.

Ook op het gebied van marketing en ontwikkeling zal worden gesneden. De herstructurering zou groter zijn dan de reorganisatie in 2009, toen circa 5.800 mensen hun baan kwijtraakten.

Door de overname van Nokia kwamen er ruim 30.000 werknemers bij en de teller van het totaal aantal werknemers bij Microsoft staat inmiddels op ruim 127.000.

Toekomst

Onlangs gaf de nieuwe topman Satya Nadella van Microsoft in een interne memo zijn visie over de toekomst van het bedrijf. Hij stelde daarin dat meer moet worden ingezet op de ontwikkeling van mobiele diensten en clouddiensten, software die online beschikbaar is.

Volgens Nadella moet het Amerikaanse bedrijf minder afhankelijk worden van de krimpende pc-markt en beter op de marktontwikkelingen kunnen reageren. Daarbij zijn ingrepen nodig in de organisatie van het bedrijf. Hij sprak in het memo niet concreet over banenverlies, maar zei wel dat alle opties open worden gehouden.

Het is nog niet bekend of de Nederlandse afdeling van het concern door de reorganisatie zal worden geraakt.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou