Grote mediaplatformen steunen E3 2021

Grote mediaplatformen steunen E3 2021

Grote mediaplatformen als Gamespot en IGN ondersteunen de E3-programmering van dit jaar. Dat maakt de Electronic Software Association bekend in een href="https://e3expo.com/news/e3-news/e3-2021-media-partners" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>.

Het bedrijf maakt bekend dat het samenwerkt met IGN, Future Games (PC Gamer, Gamesradar, PlayStation Magazine UK), Polygon, Gamespot, IGN China en Game Bonfire om 'het bereik van het evenement uit te breiden'. 

De ESA zegt elke mediapartner te 'integreren' in de programmering van het evenement. Dat houdt in dat online evenementen als IGN Summer of Gaming, Future Games Show en de PC Gaming Show op elkaar worden afgestemd.

"We richten ons op ervoor zorgen dat E3 het meest innovatieve en gemeenschappelijke evenement in de industrie blijft", zegt ESA-CEO Stanley Pierre-Louis. "Het binnenhalen van een aantal van de grootste mediapartners is daarom cruciaal voor een succesvol evenement.

Elke partner speelt een belangrijke rol bij het bereiken van meer fans dan ooit. Met de digitale vorm van dit jaar bieden we het publiek opwindende en unieke manieren om de magie van E3 te ervaren."

E3 2021 vindt tussen 12 en 15 juni plaats. Het evenement is volledig gratis te volgen en wordt ondersteund door Nintendo, Microsoft, Ubisoft en andere grote uitgevers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb liever een e3 dan al die kleine shows tussen door. Denk dat als er weer mensen mogen komen e3 zich meer moet richten op gamers en niet pers, beetje zoals comic con. Vroeger was het zo dat je alleen mocht komen als pers ( weet niet of dat nog steeds zo is) en toen hadden ze pers ook nodig omdat internet klein of er niet was en je de bladen nodig had Maar nu is dat niet zo.

0
test

@hulstpower De laatste jaren was publiek ook gewoon welkom. Klinkt leuk voor de gemiddelde gamer, maar naar mijn idee ging E3 er als beurs niet echt op vooruit. Er ontstond nogal een hele rare quasi-scheiding tussen pers en publiek, omdat de ESA de kennis miste om dat zo efficiënt als Gamescom aan te pakken. Misschien is dat later allemaal netjes verbeterd, maar ik kan me nog heugen dat ik persafspraken (en daarmee previews) heb gemist vanwege logistieke chaos. Bij sommige ingangen stonden ticketcontroleurs die "niet geloven dat je pers bent" en je terug naar de achterzijde van de rij bonjouren. Als je van zaal naar zaal moet hollen en telkens weer door die rijen moet, valt zo je hele agenda uit elkaar. Dat eerste jaar voelde het vooral alsof de ESA simpelweg extra wilde cashen, zonder goed na te denken over wat die expansie van je beursvloer vergt. Aan de andere kant kreeg regulier publiek ook vaak niet te zien/spelen wat wel voor de pers was voorbereid. Voor "de grootste game-beurs op aarde" voelde het nogal onprofessioneel afgehandeld, zeker ten opzichte van Gamescom.

0
test

@TomKauw Ja Ik was nou niet helmeaal zeker of publiek nou wel of niet toe gelaten werd. MAar als je tegen dat soort dingen aan loopt als journalist dan moeten ze het anders gaan aanpakken ja. Maar hoor alleen maar dat het slecht gaat met e3 en dacht ja publiek er bij en ze generen dan geld. Weet ook niet hoe het op gamescon gaat of comic con maar dat het bij e3 beter kan en dat zo beurs kan blijven bestaan ben ik wel van mening.

0

Aanbevolen voor jou