Grote leegloop bij 3D Realms: Duke Nukem in gevaar? | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Volgens Shacknews zijn het afgelopen jaar flink wat vooraanstaande medewekers van spelontwikkelaar 3D Realms, bij deze ontwikkelaar opgestapt. Zo zouden onder andere Scott Alden, Will Bate, Brian Cozzens, Kyle Davis, Andy Hanson, Keith Schuler en Charlie Wiederhold naar een andere werkgever zijn overgestapt. Mi chien niet direct bekende namen, maar enkele van hun waren verantwoordelijk voor onder andere de physics, rendering en animaties van Duke Nukem Forever.

Oorspronkelijk kende het door veel vertraging geplaagde Duke Nukem Forever een team van tu en de 24 en 28 mensen, tegenwoordig zouden nog maar 18 mensen aan het spel werken. Met het vertrek van de sleutelfiguren komt de toekomst van Duke Nukem Forever in gevaar. Ook een herstart van het project bij een andere ontwikkelaar, zoals met Prey is gedaan, is niet waarschijnlijk omdat projectleider George Brou ard dat niet zomaar zou toestaan.

Brou ard staat bekend als een perfectionist. Hij wilde het spel pas verschepen als het helemaal klaar was, wat ervoor gezorgd heeft dat de ontwikkeling van het spel meerdere malen compleet omgegooid is. Mogelijk hebben zelfs de werknemers met de vele vertragingen, de hoop in het project opgegeven.

Brian Cozzens, Kyle Davis, Keith Schuler en Charlie Wiederhold hebben overigens onderdak gevonden bij Gearbox Software, het team achter Brothers in Arms.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou