Onderzoeksbureau iSuppli heeft berekend dat er een enorme groei van de console-industrie staat te komen in India. In 2006 was deze goed genoeg voor een waarde van 9,9 miljoen euro, maar men verwacht dat deze in 2010 gegroeid zal zijn naar 93,6 miljoen euro.

"De huidige markt is dus erg klein in zich ontwikkelende landen als India, maar groeivoorspellingen en consumentisme zorgen ervoor dat bedrijven zich willen vestigen in India." Zowel Sony als Microsoft hebben hun nieuwe consoles al op de Indiase markt geïntroduceerd en Sony hoopt er tegen het einde van het jaar 10.000 van verkocht te hebben. Het huidige aantal verkochte PS3's in India is momenteel een schamele 1.200.

Nu zal een dergelijke ontwikkeling op het eerste gezicht niet veel voor ons uitmaken, maar als zich ontwikkelende gebieden als India en Indonesië werkelijk grote invloed gaan uitoefenen op de game business, zouden we hiervan wel eens veel terug kunnen zien in toekomstige games. Een game met een typische Indiase stijl zou zeker weer eens wat anders zijn. Deze ontwikkelingen zijn echter onvoorspelbaar en het is altijd maar weer de vraag in welke richting de markt in de toekomst zal groeien.