Ook is de gesloten bèta voor uitbreiding Reaper of Souls van start gegaan. Aanmelden verloopt via Battle.net, maar biedt geen garantie op een plek in de testversie. Iedereen kan wel patch 2.0.1 proberen. Deze voegt onder meer Loot 2.0 en het Paragon-systeem toe. Ook de moeilijkheidsgraad gaat op de schop.

De standaard gradaties, Normal, Nightmare, Hell en Inferno zijn geschrapt en vervangen door een dynamisch systeem dat monsters qua level mee laat schalen met spelers. In plaats van de bekende moeilijkheidsgraden kunnen zij nu wel kiezen uit Normal, Hard, Expert, Master (vanaf level 60) en Torment (vanaf level 70). Bij die laatste zijn ook enkele opties apart aan te passen om de uitdaging te verhogen.

Verder zijn er twee sociale features toegevoegd, clans en communities. Iedereen kan aan een clan deelnemen en zijn clannaam naast zijn normale naam plaatsen. Alle informatie is te vinden in een speciaal scherm voor clans die toegankelijk is via hotkey N. Waar spelers slechts lid kunnen worden van één clan, kunnen er meerdere communities gevolgd worden.

Tot slot zijn er sinds patch 2.0.1  Cursed Chests verspreid over de spelwereld. Wanneer spelers deze openen, begint er een quest, zowel in de Campaign- en Adventure-modius. Zo'n opdracht voltooien levert goud en ervaring op.