Nieuws
Battlefield 2042

Vandaag verschijnt er een nieuwe patch voor Battlefield 2042

Met o.a. verbeteringen in maps, UI en wekelijkse missies

Geschreven door Michel Musters op
In de loop van vandaag moet er een update voor Battlefield 2042 uitkomen.

Dice deelde de details over de update op de Battlefield-website. Zo bevat het nieuwe Rush-layouts voor de All-Out Warfare-map, nieuwe Builder-templates en een nieuwe custom modus in de vorm van Vehicle Team Deathmatch.

Ook komen er vanaf volgende week elke week drie Weekly Missions beschikbaar via het hoofdmenu. Daarmee kunnen spelers XP vrijspelen, alsmede een unieke cosmetische item bij het klaren van alle drie de missies.

Tot slot moet de update allerlei verbeteringen aan de game zelf aanbrengen, waaronder verbeterde rendering, audio en meer dan honderdvijftig kleine aanpassingen. Zo hoeft er minder geklikt te worden in de Collection-menu's om loadouts aan te passen en wordt de UI tijdens wedstrijden minder warrig gemaakt.

Update 3 komt in de loop van vandaag uit. Ergens begin deze maand moet ook nog een kleinere update voor de game verschijnen met daarin nog meer aanpassingen aan de balans en bugfixes.

Battlefield 2042 scoorde een 5,5 op Gamer.nl: "Wanneer Battlefield 2042 raak schiet, schittert het in explosieve chaos. De drie verschillende pilaren van de multiplayershooter hebben daarbij elk hun eigen potentie, maar worden stuk voor stuk geteisterd door gevoelens van ‘net niet’ — of eerder: ‘nog niet’. Zij het de vele technische mankementen of de soms ondoordachte spelelementen: Battlefield 2042 laat veel over aan het servicecomponent om de boel verder op te poetsen."

Dit artikel delen:

Lees meer

De PlayStation Plus-games van december zijn onthuld De gamereleases van december
6

Reacties op: Vandaag verschijnt er een nieuwe patch voor Battlefield 2042

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  xeros

  • 2 december 2021 09:30
  Nog minimaal een half jaar wachten tot de game in een acceptabele staat is.
  Ze leren het blijkbaar nooit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 2 december 2021 10:38
  @xeros Daar lijkt het wel op. Tot nu toe komen ze hun beloftes voor fixes nog niet waar. Ze zouden de spawn loadout bug al verholpen hebben met de vorige patch, maar het is nog steeds in veelvoud aanwezig. Naar verluidt worden de bullet registration problemen deze patch ook nog niet verholpen omdat ze het nog niet hebben kunnen vinden :/.

  Maar ondertussen wel features doorpushen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 2 december 2021 11:49
  Altiid lachen om te zien wat ze nu weer onbedoeld slopen bij het implementeren van zo'n waslijst met fixes! *sarcasm off*

  Er staan overigens wel een aantal zeer welkome verbeteringen tussen de patchnotes, het kunnen zien of er een medic in de buurt is als je op de grond ligt(zat al in BF5) en ook wie er ammo heeft door middel van icoontjes is top! Vanmiddag weer ff opstarten, DICE is erg snel met het uitrollen van substantiele patches gelukkig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 2 december 2021 13:07
  Zo jammer dat ze er zo nodig een COD van moesten maken met die specialisten. Toen ik die troep zag direct de game geannuleerd. Haal hem nog wel een keer met een flinke korting. Ik wacht al zolang op een nieuwe BF 3 / BF 4 game met uiteraard nieuwe maps en betere graphics. En dan stappen ze af van wat BF zo tof maakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 2 december 2021 14:54
  @garciagarcia Ik kan je met klem adviseren er niet zo zwaar aan te tillen. Nadat je een specialist met z'n unieke trait hebt gekozen kun je de welbekende klassen precies zo inrichten als je gewend was. Als DICE nu nog ff die verschrikkelijke topspeler one-liners na een ronde skipbaar maakt zou het nog ietsje dragelijker zijn, lol. Specialists aside, als fan van vooral BC2 en BF3/4 amuseer ik me prima. Lichtelijk verslaafd aan deze BF zelfs, het voelt als een voortzetting van BF3 en 4 maar dan grootschaliger. De kern is gelukkig best in orde vind ik.

  Krankjorem hoe verdeeld de community is eigenlijk. De ene helft wil precies BF4 op nieuwe maps en duld geen vernieuwingen, de andere helft is ruimdenkender en accepteert wel verandering. Na een shitload meningen te hebben gelezen op internet valt het me op dat die laatste groep het spel ook daadwerkelijk veel speelt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tweewh33ler

  • 2 december 2021 15:15
  De game speelt gewoon prima hoor. Snap al die mensen niet die de game nog nieteens hebben aangeschaft, maar wel huilie huilie lopen te doen. Omdat ze aantal andere keuzes hebben gemaakt dan voorheen.

  Tuurlijk moet nog het een en ander gepatched worden, maar los daarvan is de basis prima.
  Op bepaalde momenten beland je nu echt al in gevechten die een bizarre indruk achterlaten.

  Communicatie (voice) met je squad members zou wel een goede zijn om wat meer gericht aanvallen te kunnen uitvoeren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.