Nieuws
Minecraft

Grote Aquatic-update voor Minecraft bekendgemaakt

Met drietand, dolfijnen en schipbreuken

Geschreven door Eline Oosterloo op
Minecraft krijgt binnenkort een grote update die nog meer content toevoegt voor in het water.

Dat werd bekendgemaakt tijdens Minecon Earth dit weekend. De update, die Aquatic heet, voegt onder andere schipbreuken en het drietandwapen toe aan de game. Spelers kunnen de schipbreuken afzoeken voor waardevolle materialen. Het nieuwe wapen komt daarbij met zijn eigen Impaler en Slipstream enchantments. Wat deze enchantments precies doen is niet duidelijk, hoewel Mojang aangaf dat een van enchantments ervoor zorgt dat het wapen terugkeert naar de gebruiker wanneer deze gegooid wordt.

Daarbij zijn ook koraal, schelpen en nieuwe type vis te verzamelen, waarmee de water-biomen interessanter gemaakt worden. Tot slot geeft de ontwikkelaar aan dat onderwater physics aangepast zullen worden, een spelelement waar veel kritiek over is. Het is niet duidelijk wat voor gevolgen dit precies heeft voor de game en of het straks nog steeds mogelijk is oneindige watervallen te creëren met één emmer water.

Wanneer deze 1.14-update live gaat is niet bekendgemaakt tijdens het evenement. Omdat de Minecraft Better Together-update live is, zullen alle Bedrock-versies van de game de update ontvangen tegelijkertijd ontvangen. Dit geldt dan voor Windows 10, Xbox One, Android, iOS en vr. Ook de oudere Java-edities van de game voor pc en mac krijgen rond dezelfde tijd deze update.

Minecraft-versies, die voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Wii U zijn uitgebracht krijgen deze update pas later. Nintendo Switch wordt binnenkort opgenomen in het Better Together-programma en zal dan ook een Bedrock Edition krijgen. Hoe lang het duurt voor de Aquatic-update dan beschikbaar wordt voor deze platformen is niet duidelijk.

Minecraft

Dit artikel delen:

Lees meer

Fysieke verkoop Star Wars Battlefront 2 60% minder dan Battlefront 1 in Verenigd Koninkrijk Pokémon Go-challenge maakt Farfetch'd wereldwijd beschikbaar
0

Reacties op: Grote Aquatic-update voor Minecraft bekendgemaakt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.